Publicat in categoria DIVERTISMENT, SOCIAL, STIRI

Astăzi, 13 mai, sărbătorim “Ziua dorului” care, în contextul pandemiei de coronavirus, își arată cel mai bine semnificaţia: ne este dor de toţi şi toate din cauza carantinei obligatorii.

Din 2015, pe 13 mai, românii sărbătoresc Ziua Dorului apărută la iniţiativa  membrilor trupei Vunk, care au vrut să dedice această zi tuturor celor care se simte departe de ţară, de cei dragi sau de copilărie. Ideea s-a viralizat în mediul online și a unit oamenii din toate mediile în jurul unui sentiment comun – dorul, cuvânt care există numai în limba română.

“Dorul este o emoție pe care o trăim des – ne e dor aproape zilnic de oameni, de locuri, de arome, de perioade din viață care au trecut. Mai mult, ne e dor de cum ne simțeam noi lângă o persoană specială sau într-o situație care a mișcat ceva în noi. De aici și ideea de zi dedicată Dorului. Este important să ne acceptăm emoțiile și să le împărtășim către cei dragi, chiar dacă poate fi o ipostază vulnerabilă. Ziua Dorului este un îndemn de a ne muta atenția pe lucrurile frumoase, pe ceea ce iubim la cineva. Este ziua cu cei mai mulți “pacienți” și poate avea efect terapeutic. , spune Cornel Ilie, liderul trupei Vunk.

Tema Zilei dorului 2020, anunţată de Cornel Ilie la EuropaFM, este o întrebare: “Cui îi este dor de mine?”.

Foto: EuropaFm

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt