Publicat in categoria INTERNATIONAL, SANATATE, SOCIAL, STIRI

La revenirea la lucru după carantină aţi putea fi întâmpinaţi de “însoţitori de igienă” care să vă întrebe de sănătate, să vă spună cum să vă dezinfectaţi telefonul mobil sau să vă înveţe să organizaţi “sensuri unice” pe scări, scrie miercuri agenţia Reuters, preluată de stiripesurse.ro.

Compania daneză ISS (International Service System), unul din cei mai mari angajatori privaţi pe plan mondial, a observat că a crescut nu doar cererea pentru servicii de dezinfectare şi “curăţare profundă”, ci şi de consiliere cu privire la menţinerea distanţării sociale la locul de muncă.

În timp ce aeroporturile, hotelurile şi restaurantele au fost lovite dur de restricţiile vizând limitarea propagării SARS-CoV-2, acum, pregătirea reluării activităţii marilor clienţi creează noi oportunităţi de afaceri.

“Antrenăm ‘stewarzi de igienă’ din toată lumea, care să cureţe şi dezinfecteze locurile de muncă pe parcursul zilei şi să-i sfătuiască pe oameni cum să se comporte la revenirea la lucru, astfel încât să se simtă în siguranţă”, a declarat pentru Reuters CEO-ul ISS, Jeff Gravenhorst.

Pe lângă rutina întreţinerii curăţeniei, aceşti stewarzi vor fi prezenţi alături de angajaţi în timpul orelor de lucru pentru a-i încuraja să dea curs cerinţelor de igienă şi distanţare socială.

“Însoţitorii de igienă” vor oferi şi sfaturi privind limitarea riscului de răspândire a virusului, inclusiv cum să se procedeze în recepţii ori la cantine. Îmbrăcaţi în uniforme şi purtând echipamente de protecţie, ei vor măsura şi temperatura celor care intră în clădiri şi le vor pune întrebări despre eventualele probleme de sănătate şi deplasările făcute, pentru a se asigura că nu vin la lucru persoane bolnave.

Oamenii au început să revină la lucru în China, alte ţări din Asia, dar şi în Danemarca, Austria sau Belgia şi în mai mică măsură în Spania şi Italia.

ISS, care are peste 200.000 de clienţi în 63 de ţări, a trimis temporar ori permanent în şomaj sub un sfert dintre cei 471.000 de angajaţi, dar majoritatea urmează să se întoarcă la muncă pe măsură ce activitatea creşte.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt