Publicat in categoria STIRI, TURISM
Autoritățile elene au plasat în carantină 91 de pasageri ai unui avion aterizat la Atena venind din Qatar, deşi numai 12 dintre ei erau infectaţi cu coronavirus.
Avionul avea 91 de oameni la bord, iar ministerul elen pentru protecție civilă a suspendat legăturile aeriene cu Qatar până pe 15 iunie.
”Știam că vor fi astfel de cazuri. Acum am văzut ce se poate întâmpla în această vară”, a declarat Nikolaos Sipsas, expert în boli infecțioase, explicând că incidentul subliniază gradul de risc asumat în mod calculat prin deschiderea turismului, un sector extrem de important pentru economia țării.
”Cel mai sigur ar fi să nu deschidem turismul, dar asta ar provoca o enormă distrugere economică”, a spus Sipsas, care este și membru în comitetul științific ce consiliază guvernul în privința gestionării pandemiei.
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să împărțim țările de origine în sigure și nesigure. Asta va crea anumite presiuni diplomatice, dar prioritatea noastră principală este sănătatea publică”, a adăugat expertul
Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt