Publicat in categoria DIVERTISMENT, INTERNATIONAL, STIRI, TURISM

Vacanța mare vine, dar, totul pare oprit în loc de pandemia de Coronavirus. Turismul, mai ales pentru țările din sudul Europei, dar nu numai, este o sursă semnificativă de venituri la PIB.

Ca atare, Europa, începe să se deschidă pentru turism, dar nu oricum, ci cu multe restricții și condiții. Și este de înțeles în acest context atât disperarea operatorilor din turism, transportatorilor de orice tip, industriei HoReCa și a ramurilor conexe, cât și a guvernelor de a reîncepe activitatea.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a lansat un plan de acțiune pentru redeschiderea frontierelor interne cât și a granițelor de acces în fiecare țară, astfel încât lumea să înceapă să se miște.

Sunt deja câteva țări europene, destinații tradiționale de turism, care au început deja să anunțe datele de redeschidere, cum ar fi Italia și Grecia la 1 iunie, Germania pe 15 iunie, dar până atunci vor exista coridoarele verzi pentru deplasări, dar numai pentru acele țări în care epidemia este în declin sau au situații similare.

Conform recomandărilor UE aceste reluări de activități turistice sunt valabile doar pentru cetățenii UE, ceilalți mai au de așteptat.

De asemenea sunt deja stabilite norme clare la nivelul uniunii pentru toate zonele publice, hoteluri, restaurant, baruri, cafenele, plaje și B&B, care trebuie să fie unitare și respectate de toți. Există și acele aplicații pentru a depista cetățenii care trec frontierele și pot fi infectați. Aceasta vară nu va fi ca toate celelalte, s-a spus la Bruxelles și toate aceste norme și recomandări trebuie să fie applicate unitar de toți cei 27 de membri.

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt