Publicat in categoria SANATATE, SOCIAL, STIRI

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a dat un termen de două luni directorilor Caselor Județene de pensii pentru a recupera întârzierile. În caz contrar, ministrul anunță că va lua o decizie radicală.

„2 luni am dat astăzi directorilor Caselor județene de pensii pentru a recupera întârzierile. Dacă nu se rezolvă nici așa, voi lua o decizie radicală.

De astăzi ne pregătim pentru verificarea primelor cereri depuse pentru plata Șomaj Tehnic pe aprilie. Și imediat – plățile.

La Ministerul Muncii au început consultările pentru măsurile active – revenire în activitate companii. Voi pregăti actele normative pentru săptămâna viitoare astfel încât să fie totul gata la 15 mai și să nu avem nicio întrerupere în sprijinul acordat celor care au nevoie. Într-o zi voi povesti despre munca din spatele pregătirii actelor normative care ajung în Guvern”, scrie Alexandru pe Facebook.

Reamintim că, în 27 aprilie, Laurenţiu Tenţ a fost demis de către Violeta Alexandru din funcţia de director al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

Potrivit unor surse din Ministerul Muncii, sub Laurențiu Țenț, ar fi crescut numărul dosarelor care trebuiau rezolvate, dar și numărul solicitărilor de pensii internaționale și al email-urilor de la pensionari care reclamau diverse probleme, lăsate fără răspuns. O altă problemă nerezolvată ar fi softul pentru Casa de Pensii, în cazul căruia contractul de mentenanță ar fi expirat și nu a fost înnoit.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt