Publicat in categoria POLITIC, SPORT, STIRI

Reacţia preşedintelui Klaus Iohnnis, urmată de contra-reacţii din partea PSD, partidul acuzat că ar vinde Ardealul ungurilor, a dat naştere la câteva luări de poziţii.

Europarlamentarul Maria Grapini cere suspendarea din funcție  a președintelui Klaus Iohannis, dacă acesta nu poate dovedi că adoptarea tacită a legii privind autonomia Ținutului Secuiesc s-a făcut în baza unei înțelegeri între PSD și UDMR.

La rândul său, senatorul PSD Titus Corlățean a reacționat dur, miercuri, în plenul Senatului, la dezbaterea proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc, la afirmațiile președintelui Klaus Iohannis care i-a acuzat pe social-democrați pentru adoptarea tacită a proiectului în Camera Deputaților.

Spunând că PNL-iştii sunt „patrioti de conjunctură”, Corlățean a continuat: `Mi se pare ruşinos că, de la tribuna prezidenţială, Klaus Iohannis a arătat cât de jos poate ajunge nivelul celui care pretinde o Românie normală. Acele afirmaţii care urmăresc să capitalizeze politic o conjunctură nefericită de la Camera Deputaţilor reprezintă un exerciţiu mizerabil de politică de la cel care se pretinde a fi un politician european (…) Preşedintele PNL, premierul Orban a dat personal instrucţiuni grupurilor PNL să voteze împotriva proiectului care marchează ziua de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon”.

Şi europarlamentarul Rareş Bogdan a avut o reacţie. Bogdan solicită schimbarea liderului PSD Marcel Ciolacu de la șefia Camerei Deputaților pe motiv că este un pericol.

“Marcel Ciolacu nu mai poate rămâne la conducerea Camerei Deputaţilor. Dacă se întâmpla aşa ceva în Franţa sau Germania, îl luau cu duba direct de la parlament. Rămânerea sa la conducerea Camerei, ca al treilea om în stat este un pericol cum nu a existat în ultimii 30 de ani, este un atentat la siguranţa statului », susţine Rareş Bogdan.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a declarat miercuri în plenul Senatului, la dezbaterea proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc, că nu are cum să fie aruncată pe liberali vina adoptării tacite a proiectului din Camera Deputaților.

„Nu mi-am inchipuit nicio clipă că vreun senator al statului roman, sănătos la cap, ar putea vota acest proiect. Dacă am înnebuni toţi azi şi am vota legea, CCR ar constata că este neconstituţională. Aceste proiecte sunt o joacă a unora, nu sunt o treabă serioasă”, a declarat Daniel Fenechiu. Acesta a precizat că nu este elegant ce face PSD acuzând liberalii că sunt „patrioți de conjunctură”.

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt