Publicat in categoria ÎNVĂȚĂMÂNT, SOCIAL, STIRI

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut precizări în legătură cu achiziția de tablete pentru elevii din medii defavorizate. Anisie spune că elevii vor beneficia și de echipamente și de internet timp de doi ani, iar din Fondul de rezervă al Guvernului vor fi alocate 150 de milioane de lei.

„În curând vom ieși cu un plan articulat de măsuri care să vizeze nu numai achiziție de tablete și echipamente. (…) 150 de milioane de lei pentru acești copii de care vorbeam, din mediile dezavantajate care nu au acces la tehnologie, care cu dificultate au păstrat legătura cu cadrele didactice în această perioadă și în felul acesta ne pregătim pentru că (…) specialiștii în medicină spun că în toamnă va fi un nou val (al epidemiei- n.red.)”, a spus, joi seara, la Realitatea TV, Monica Anisie.

Conform ministrului Educației, achiziția va fi centralizată la nivel guvernamental.

„Vom transmite către inspectoratele școlare acele echipamente pe care le vom achiziționa. Vor avea și internet și laptop sau tabletă”, a spus sursa citată.

Un număr de 250.000 de elevi nu avut acces la mijloace tehnologice de învățare online, a mai spus ministrul Educației.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seara, înaintea ședinței de guvern, că Executivul a luat decizia de a achiziționa tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online, banii fiind asigurați din Fondul de rezervă al Guvernului.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt