Publicat in categoria DIVERTISMENT, STIRI

Se știe deja despre evenimentul istoric, cum îl numesc americanii, care a avut loc sâmbătă de la Centrul JFK din Florida. SpaceX, purtând modulul Dragon Crew și doi cosmonauți la bord, s-a lansat cu succes în spațiu, în prima misiune de pe pământ American după 9 ani, cu destinația Stația Spațială Internațională.

O premieră remarcabilă a fost și aceea că este pentru prima data când vorbim de un parteneriat între NASA și o companie privată, SpaceX a lui Elon Musk, pentru a efectua aceste servicii de transport către Stația Spațială atât a astronauților cât și a echipamentelor și proviziilor necesare. La momentul când facem această relatare, s-a produs deja andocarea la Stația Spațială după o călătorie de aproximativ 19 ore.

Numai că, la bordul Space X a mai fost un pasager! Un dinosaur de pluş acoperit cu paiete, care s-a văzut pentru câteva secunde în imaginile transmise de NASA la circa 10 minute după momentul lansării în imaginea transmisă din interiorul cabinei. Este cu adevărat o altă premieră pentru NASA și pentru astronauți dincolo de celelalte premiere despre care am vorbit, dinozaurul TY fiind văzut cum plutea între cei doi. De altfel, de-a lungul lansărilor, astronauții au mai luat cu ei jucării de pluș în spațiu pentru simplul motiv că atunci când acestea încep să plutească în cabină, înseamnă că s-a ieșit din gravitația terestră. Tocmai de aceea astronauții numesc aceste jucării „indicatorii de gravitație zero”.

Deocamdată nu este clar ce nume are dinozaurul și care dintre cei doi astronauți l-a ales. Rezultatul, excelent pentru businessul foarte pământean, este că acest model s-a epuizat deja în toate magazinele on-line. Este totuși posibil ca rolul dinozaurului să fie legat de numele capsulei care este Dragon Crew, sau poate că nu? Vom afla cu siguranță!

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt