Publicat in categoria POLITIC, SANATATE, SOCIAL, STIRI

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că școlile se vor redeschide în toamnă, o dată cu noul an școlar.

” Trebuie să fim foarte conștienți că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că este cazul să ne relaxam. Din păcate, nu este așa. Ați văzut în statisticile de ieri, peste 400 de noi cazuri de persoane infectate. Nu putem vorbi de o relaxare sau încetinire. Trebuie să ținem cont de câteva lucruri destul de simple. Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica două riscuri mari. Să ducă elevii boala la școală sau să ducă de la școală acasă.

Pe de altă parte, am dorit să vedem ce fac și alte școli. Sunt o serie de școli din UE care nu mai doresc să redeschidă școlile. Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Într-o provincie din Franța s-a deschis școala experimental și aici experimentul nu a decurs bine.

În concluzie, s-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor grădinițele, școlile și universitățile să nu se redeschidă. Deci, nu se va întoarce elevul, studentul fizic la curs. Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepționale se poate face o evaluare excepțională. Se vor redeschide în septembrie când se redeschide noul an școlar. Elevii din anii terminali vor putea reveni la școala între 2 și 12 iunie pentru a se pregăti pentru examene. Vor fi maximum 10 elevi într-o clasă. Examenele naționale și bacalaureatul se vor organiza cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanțare. Intră pe un coridor, ies pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate. Mediile se încheie, situația școlară se încheie și, în acest fel, evităm riscuri majore”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt