Publicat in categoria ECONOMIE, SOCIAL, STIRI, TRANSPORTURI

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, anunţă predarea amplasamentului pentru modernizarea Centurii Rutiere a Municipiului București, pe o lungime de 11,5 km, între DN2 și A2. În cadrul proiectului, vor fi executate 2 pasaje noi, vor fi reabilitate alte 2 și va fi realizată o intersecție denivelată cu DJ 301.

“Am deschis, iată, luni, 4 mai, al doilea șantier în Regiunea București-Ilfov. Așa cum știți, luna trecută am predat amplasamentul pentru executarea Pasajului Mogoșoaia, care va fi construit la intersecția DN Centura Bucureștiului cu DN 1A. Așa cum spunea și ministrul Lucian Bode, în ședința de Guvern de săptămâna trecută, când a fost aprobată Hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată pentru construirea Autostrăzii de Centură București A0, vom deschide încă două noi șantiere, în luna iunie, pentru Lotul II și în iulie, pentru Lotul I. Și vom începe lucrările la pasajele Berceni și Olteniței-Popești Leordeni.”, a scris oficialul de pagina sa de Facebook.

Rferitor la modernizarea Centurii Bucureștiului, DN2-A2, valoarea lucrării este de 235,7 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de execuție asumat e de 15 luni. Contractul dintre CNAIR și compania italiană TIRRENA SCAVI SpA a fost semnat la data de 27 februarie 2020. Este vorba despre lucrările ce rămăseseră neexecutate, ca urmare a rezilierii contractului, cu 5 ani în urmă, dintre CNAIR și Asocierea Tehnologica Radion – Consitrans – Pro Cons XXI, din cauza slabei mobilizări a antreprenorului, care realizase doar 7% din lucrări și nu arăta interes să recupereze întârzierile.

 

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt