Publicat in categoria BUCUREȘTI, SANATATE, SOCIAL, STIRI

Consilierii generali au votat luni proiectul de testare a bucureștenilor pentru coronavirus, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Consilierii USR și PNL nu au votat proiectul, susținând că este „o mită electorală”. 

Ar urma să fie testați, voluntar, peste 11.000 de bucureșteni.

„Această testare din București ne va da imaginea infectării din acest moment. PMB va realiza parteneriate cu toate spitalele de stat și clinicele private care dețin PCR și vor să intre în acest proiect. Vom lansa o platformă unde se vor înscrie bucureștenii voluntar pentru testare, repet, teste PCR, cele care sunt folosite în întreaga lume pentru depistarea coronavirusului. 11.000 de persoane vor fi testate voluntar”, a precizat primarul Capitalei.

Gabriela Firea susține că testarea bucureștenilor nu va aglomera spitalele, deoarece, în prezent, spitalele au o capacitate de testare zilnică de 3.500 de teste și se fac doar câteva sute.

„Dacă acum o lună s-a spus că nu este momentul potrivit, a trecut acea perioadă, iar dacă mai amânăm va fi prea târziu. În acest moment nu mai sunt foarte multe persoane în carantină. În București capacitatea de testare este de peste 3500 de teste și zilnic nu se fac decât câteva sute de teste. Deci nu vom aglomera testările cu proiectelul nostru. Este momentul propice”, a mai declarat Firea.

Conform proiectului, testele vor fi decontate de Primărie în cuantumul sumei de 200 de lei pentru fiecare test.

„Nu dăm vouchere nu dăm bonuri, nu plătim populația. Este vorba de decontarea pe care PMB o face în cuantum de 200 de lei, care este suma pe care o decontează spitalelor pentru testarea PCR”, spune primarul general.

Dezbaterea proiectului a dat naștere unui schimb de replici între primarul general și liderul consilierilor PNL. Stelian Bujduveanu i-a reproșat Gabrielei Firea că proiectul nu va fi votat de consilierii PNL pentru că este „o mită electorală”, referindu-se la mențiunea că pentru fiecare voluntar, primăria plătește 200 de lei. „Sunteți o rușine pentru partid, dacă îmi arătați pe foaie unde scire că la dau 200 de lei oamenilor, să mâncați foaia”, a fost replica primarului.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt