Publicat in categoria SOCIAL, STIRI

Avocatul Poporului, Renate Weber, a precizat, marți, că nu va beneficia de pensie specială, deoarece nu are un stagiu de cotizare de 15 ani la sistemul public de pensii. Weber a precizat că, fiind avocat, este exclusiv beneficiara unei pensii plătite din fondurile Casei de Asigurări a Avocaţilor.

„Avocatul Poporului nu va beneficia de pensie specială. Pentru a putea beneficia de pensie de serviciu/specială, Avocatul Poporului trebuie să aibă un stagiu minim de cotizare la sistemul public de pensii de 15 ani, conform art. 2 lit. c) și art. 53 alin. (2) din Legea nr. 263/2020”, se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

„Renate Weber, în calitate de avocat în Baroul București a contribuit la constituirea fondurilor de pensii din cadrul Casei de Asigurări a Avocaților. Prin urmare, Renate Weber este exclusiv beneficiara unei pensii plătite din fondurile Casei de Asigurări a Avocaţilor (instituție de drept privat). În aceste condiții, orice alte prevederi speciale referitoare la dreptul de pensie al doamnei Renate Weber sunt inaplicabile”, se mai arată în comunicat.

PNL a depus luni la Parlament cererea de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber. În solicitare se menţionează că ea va beneficia de pensie de serciviu, aceasta urmând să fie impozitată cu 85%, potrivit legii atacată la CCR de aceasta.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat joi la Curtea Constituțională legea adoptată miercuri de Camera Deputaților privind impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale din România. Ea a explicat pentru MEDIAFAX că, deși se numește taxarea pensiilor, este de fapt o dublă impozitare.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt