Publicat in categoria INTERNATIONAL, SOCIAL, STIRI, TURISM

Locuitorii unui sat chinez aflat în vârful unei stânci, care puteau ajunge acasă doar după ce urcau scări cu o lungime de 800 de metri, au fost mutați în clădiri de apartamente în cadrul ofensivei autorităților chineze de a eradica sărăcia, informează BBC, preluat de Digi24

Satul Atulie’er din provincia Sichuan a devenit faimos în 2016 după ce au apărut imagini cu locuitorii care urcau scări abrupte de ratan, cărând provizii și copii în brațe, pentru a ajunge acasă.

În 2019, scările abrupte din ratan au fost înlocuite de autorități cu scări de oțel, iar locuitorii din Atulie’er aveau de urcat 2556 de trepte până să ajungă acasă. Acum, întreaga comunitate a fost mutată în orașul Zhaojue, la 70 de kilometri depărtare.

Familiile vor primi apartamente mobilate, cu suprafețe între 50 și 100 de metri pătrați.

Potrivit lui Mark Wang, profesor la Universitatea din Melbourne, asemenea campanii de relocalizare sunt subvenționate de guvernul chinez, de obicei până la 70% din cost. Însă, în anumite cazuri, familiile nu-și permit apartamentele nici după subvenție.

Aproximativ 30 de gospodării vor rămâne în satul Atulie’er, care deveni o atracție turistică.

Sursa foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt