Publicat in categoria SANATATE, SOCIAL, STIRI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Ialomița a refuzat să introducă în carantină comuna Bărbulești, în ciuda cererii primarului din municipiul Urziceni și a dovezilor privind desele încălcări ale regulilor impuse de autorități, potrivit unui comunicat al instituției, citat de Gura Ialomiţei.

Autoritățile susține că anchetele epidemiologice din localitate au arătat că nu e nevoie de carantină. Pe de altă parte, publicația Independent scrie că la Bărbulești există, oficial, 20 de persoane depistate pozitiv, însă numărul vehiculat neoficial este de două ori mai mare.

Bărbulești este una dintre localitățile cu grad mare de infracționalitate, iar autoritățile au făcut razii constante în localitate pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În 21 aprilie, mai mulți localnici i-au agresat verbal pe polițiștii care urmăreau un bărbat ascuns în sat, iar o zi mai târziu poliția localitatea a survolat cu elicopterul și reflectoare gigantice.

În 4 aprilie, șeful Poliției Române spunea că autoritățile dăduseră 170 de amenzi în câteva zile doar în Bărbulești și Țăndărei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor militare privind circulaţia pe drumurile publice.

Consilierul județean Viorel Bănescu, director al școlii din Bărbulești, a relatat într-o ședință a Consiliului Județean că a fost martorul unui cortegiu funerar în Bărbulești în care a numărat aproximativ 200 de participanți, potrivit publicației locale Independent.

În 24 aprilie, primarul municipiului Urziceni, învecinat cu Bărbuleștiul, i-a cerut oficial ministrului de Interne, Marcel Vela, să instituie carantina în comună. Primarul Constantin Sava a scris în scrisoarea postată pe Facebook că 26 de bărbuleșteni au fost deja depistați pozitiv cu virusul Covid și acuză că locuitorii comunei nu respectă regulile.

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt