Publicat in categoria POLITIC, SANATATE, STIRI

Lumea « ar fi trebuit să asculte » de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) atunci când a tras sirena de alarmă în privinţa noului coronavirus, a afirmat directorul general organizaţiei, Tedros Adhanom, la conferinţa săptămânală de la sediul organizaţiei din Geneva, Elveţia.

« Lumea ar fi trebuit să asculte cu atenţie căci urgenţa mondială a fost declanşată în 30 ianuarie », susţine directorul OMS adăugând că la acea dată, în lume, erau doar 82 de cazuri. OMS a fost criticată de mai mulți lideri pentru că s-a plasat de mai multe ori de partea Chinei de la izbucnirea epidemiei în Wuhan.

O critică la adresa OMS, devenită constantă, a venit din partea SUA, dar și a altor țări, în sensul că OMS acceptă raportările regimului comunist de la Beijing. Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat, încă de dinainte de declararea pandemiei de coronavirus, că nu are încredere în raportările Chinei și a precizat că în afară de o delegație de la OMS, regimul comunist nu a primit echipe de experți străini, care se oferiseră să ajute .

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
Dezinsecţia la Chitila