Publicat in categoria INTERNATIONAL, POLITIC, SANATATE, STIRI

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este acuzată din nou că a făcut politica Chinei şi a întârziat luarea de măsuri pentru limitarea extinderii epidemiei de coronavirus. Potrivit publicației germane Der Spiegel, care citează un raport al Serviciilor Federale de Informaţii germane, BND, Xi Jinping l-a sunat personal pe directorul general al OMS, scrie Mediafax.

“Pe 21 ianuarie, preşedintele Chinei, Xi Jinping, i-a cerut directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus să nu facă publice informaţiile legate de transmiterea de la om la om (a noului tip de coronavirus, n.r.) şi să amâne declararea unei pandemii. BND estimează că lipsa de transparenţă a Chinei a întârziat cu 4 până la 6 săptămâni lupta împotirva virusului la nivel global”, se arată în raportul serviciilor germane, obţinut de Der Spiegel.

Conversaţia venea la o săptămână după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţa lumea întreagă că nu există dovezi că virusul se transmite de la om la om, ca după o altă săptămână să se răzgândească şi să admită că o astfel de transmitere există, dar este una limitată.

Însă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a respins acuzaţiile aduse de raportul serviciilor germane.

„Dr. Tedros şi preşedintele Xi nu au vorbit la telefon pe 21 ianuarie şi nu au vorbit niciodată la telefon. Astfel de rapoarte neadevărate distrag atenţia de la eforturile OMS şi ale lumii întregi de a lupta cu pandemia de COVID-19. “ se arată în comunicatul OMS.

Noul raport vine după un document similar al Departamentului pentru Securiate Internă al SUA, obţinut de Associated Press, în care China este acuzată că a ascuns cu premeditare amploarea epidemiei de coronavirus pentru a-şi face stocuri de materiale de protecţie şi medicamente.

“Lumea are nevoie de răspunsuri la aceste întrebări, nu doar pentru acum, dar şi pentru a ne asigura că reducem riscurile ca o astfel de situaţie să se repete, cu mii şi mii de vieţi pierdute şi un cost economic enorm pentru lumea întreagă”, a declarat secretarul de stat american, Mike Pompeo.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt