Publicat in categoria BUCUREȘTI, SANATATE, SOCIAL, STIRI

Luni încep înscrierile în cadrul Programului “Clar – pentru copii”, care prevede acordarea unui sprijin de 500 de lei pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari, a anunţat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

În cadrul proiectului desfăşurat de Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, este alocată o sumă de cel mult 500 de lei pentru fiecare beneficiar în parte, în vederea confecţionării unei perechi de ochelari de vedere – rame şi lentile.

Înscrierile se fac online, pe site-ul dedicat proiectului – http://clar.assmb.ro (la Secţiunea “Înscriere în proiect”). Tot pe site-ul ASSMB se află lista cu unităţile afiliate proiectului, regulamentul, documente-tip şi alte detalii utile pentru înscriere.

Vor beneficia de acest proiect copiii cu vârsta de până la 17 ani cu domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în Bucureşti, obţinută cu cel puţin şase luni înainte de depunerea cererii de aplicare în cadrul proiectului. De asemenea, solicitanţii trebuie să aibă recomandare medicală de la oftalmolog.

“Proiectul se va derula în perioada 2020 – 2021 şi are ca obiectiv remedierea problemelor de vedere în rândul copiilor, cu impact asupra calităţii vieţii, inclusiv beneficii economice prin diminuarea cheltuielilor aferente tratamentelor oftalmologice ulterioare sau bolilor generale asociate”, a precizat Gabriela Firea.

Iniţiativa a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 57/14.02.2020, iar valoarea totală prevăzută este de două milioane lei.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt