Publicat in categoria STIRI, TEHNOLOGIE

Recent NASA a făcut un anunț cel puțin interesant: Titan, luna planetei Saturn, se îndepărtează mai repede decât s-a crezut inițial.

De altfel, cecetările recente ale NASA și ale Agenției Spațiale Italiene spun că această distanțare fizică de data aceasta și nu socială, poate avea implicații mult mai mari decât s-a crezut, inclusiv pentru întreg sistemul nostru solar.

Nici Luna noastră, satelitul natural al planetei, nu pare să facă excepție.. Și ea se îndepărtează de noi cu 3,8 centimentri în fiecare an. Explicația găsită de cercetători este aceea că energia care se creează provoacă niște acumulări energetice datorate forței de atracție între planete și lunile lor care au ca efect îndepărtarea pentru  echilibrarea celor două forțe. Ceea ce a atras totuși atenția cercetătorilor este faptul că acum Titan se îndepărtează de 100 de ori mai repede de Saturn decât ar fi fost cazul conform teoriei de mai sus și calculelor aferente.

Aceste descoperiri ridică însă câteva întrebări. Deși, după estimările cercetătorilor, planeta Saturn s-a format în prima etapă a sistemului nostru solar, adică cu circa 4,6 miliarde de ani în urmă, rămâne fără un răspuns clar când s-au format celebrele inele ale lui Saturn și cele 80 de Luni pe care le are? Faptul că Titan se îndepărtează atât de repede sugerează că inițial a fost mult mai aproape de planetă și că întregul sistem cu toate lunile sale se extinde mult mai repede decât s-a crezut.

În mod cert, Sistemul nostru Solar mai are multe să ne devoaleze. Cercetări în curs, făcute de NASA în colaborare cu Agenția Spațială Europeană cu cea Italiană, cu universități prestigioase și cu alte organizații de profil, ne vor aduce în timp multe răspunsuri la întrebări fundamentale despre nesfârșita noastră călătorie prin spațiul cosmic.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt