Publicat in categoria SPORT, STIRI

O știre recentă din lumea sportului surprinde pentru că numai în sport nu te așteptai la așa ceva. Sportul este, cel puțin teoretic, despre  fairplay, despre performanțe obiective, dar, din păcate, și despre mulți bani care de multe ori schimbă regulile.

Incidentul la care facem referire este legat de un banner suspendat de un avion în timpul meciului de fotbal dintre echipele Manchester City și Burnley. Bannerul avea scris cu litere mari ”White Lives Matter Burnley” ca un răspuns la celebrul slogan cu “black lives matter”. Avionul a decolat de pe aeroportul Blackpool și a zburat deasupra stadionului Etihad pe care avea loc partida de fotbal. În paranteză fie spus Burnley a pierdut dramatic meciul cu sorul de 0-5.

Ca urmare a acestui incident, aeroportul Blackpool a suspendat toate zborurile cu bannere și face o investigație, oficialii afirmând într-un comunicat de presă că „sunt uluiți de acest incident și că le e rușine de situația creată”. Aceștia au mai adăugat că sunt împotriva orcărei forme de rasism și că decizia a fost luată exclusiv de către firma care a produs acel banner fără ca administrația aeroportului să fie informată și să aibă vreo aprobare.

Poliția locală din Lancashire s-a implicat de asemenea în anchetarea incidentului rămânând să se stabilească dacă a fost vorba de o intenție de a ofensa sau pur și simplu de un gest fără discernământ. Mai mult decât atât compania producătoare a bannerului a spus că de vreme ce acel banner nu a folosit cuvinte nepotrivite sau vulgare și nu a încălcat nici o lege, și poliția fusese informată, incidentul poate fi închis.

Nu avem nevoie de astfel de fani, ei nu au ce căuta în fotbal, au spus oficialii celor două cluburi, cei de la Burnley afirmând că se disociază complet de acest gen de manifestări. Premier League, campionatul englez, s-a reluat din data de 17 iunie după 100 de zile de întrerupere din cauza pandemiei de Coronavirus.

Foto: Getty Images

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt