Publicat in categoria SANATATE, SOCIAL, STIRI

În 2020 oraşul Blaj intră din nou în istorie, după Adunarea de pe Câmpia Libertăţii din 1848 şi vizita Papei Francisc din 2019. De această dată, istoria va consemna o măsură controversată: aceea a interzicerii circulaţiei autovehiculelor în zilele de 1 şi 2 mai 2020. Motivul se ştie: pandemia de COVID-19, dar şi faptul că în oraș funcționează un spital care primește cazuri grave de COVID-19.

Restricţiile de circulaţie vizează toate categoriile de autovehicule, între orele 7 și 19. Administrația locală a anunțat că nerespectarea acestei hotărâri se sancţionează cu avertisment sau cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei.

Fac excepție de la regulă mașinile instituțiilor publice (jandarmi, poliție, pompieri) și cele implicate în activități industriale pe raza orașului.

Măsura a fost adoptată miercuri și a stârnit nemulțumire la nivel local. Primarul orașului, Gheorghe Valentin Rotar, a explicat că interdicția este absolut necesară și a postat pe contul său de facebook un mesaj către locuitorii orașului în care le-a cerut să o înțeleagă și să o respecte.

”Alături de colegii mei, vă asigur că facem tot ce este posibil pentru ca Blajul să nu treacă prin situația gravă a altor comunități din țară sau din străinătate!

Fie că ne place sau nu, în aceste zile, sănătatea noastră, a tuturor, este mai importantă decât plimbatul prin oraș sau ieșitul la grătare! De 1 mai nu avem ce sărbători, vă cer doar să rămâneți responsabili și să vă gândiți că orice neglijență de comportament, orice teribilism sau act de frondă poate să ne coste pe toți!

La Blaj nu trebuie să curgă lacrimi din cauza inconștienței unora sau din prostie!
De aceea trebuie să facem totul pentru a rămâne sănătoși, pentru a ne putea bucura din nou de o viață normală! «

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt