Publicat in categoria ECONOMIE, SOCIAL, STIRI

202  posturi din cadrul Ministerului Finanțelor Publice urmează să fie eliminate din aparatul guvernamental, printre care și 2 posturi de secretari de stat ( plus 8 posturi aferente cabinetelor acestora), potrivit Hotărârii Guvernului privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice, adoptată în ședința de aseară a Executivului.

„Din analiza efectuată asupra structurii organizatorice și de personal a Ministerului putem concluziona că se poate reduce cu 202 numărul maxim de posture al aparatului propriu al ministerului fără afectarea capacității de lucru al acestuia. Menționăm că posturile care vor fi reduse sunt vacante și ocupate. Mai menționăm că nu există posturi ocupate, de natură contractuală, care vor fi reduse prin această reorganizare. Totodată, reducerea cu două posturi de secretar de stat nu va afecta capacitatea managerială în cadrul ministerului”, se arată în Hotărârea pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor, adoptată în ședința de aseară de la Palatul Victoria.

Conform documentului citat, restructurarea se face pentru reducerea cheltuielilor și îmbunătățirea managementului prin scurtarea circuitului informațional-decizional și printr-o mai mare coerență a acestuia.

Prevederile legale privind reorganizarea Ministerului Finanțelor Publice se aplică în termen de maxim 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărârii a Guvernului.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt