Publicat in categoria INTERNATIONAL, SANATATE, SOCIAL, STIRI

Miercuri s-au înregistrat, la nivel global, cele mai multe infecții într-o singură zi, de la începutul pandemiei, scrie Digi24.

Cu 106.000 de noi cazuri, miercuri a fost ziua cu cele mai multe infecții pe plan global, de la începutul pandemiei, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății, citată de BBC.

Directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus s-a arătat îngrijorat de creșterea inumărului cazurilor în țările cu venituri mici și medii.

Avertismentul vine în condițiile în care numărul total de cazuri se apropie de cinci milioane. Reperul pare a fi atins la mai puțin de două săptămâni după ce lumea a atins pragul de patru milioane de cazuri.

Experții avertizează că adevăratul număr de infecții este probabil mult mai mare, ratele de testare scăzute în multe țări afectând datele.

SUA rămâne cea mai grav afectată țară, cu peste 1,5 milioane de cazuri și 92.000 de decese.

Aproape două treimi din ccele 106.000 de cazuri au fost raportate în doar patru țări.

În România, până astăzi, 21 mai, au fost confirmate peste 17.395 de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.365 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1.141 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt