Publicat in categoria POLITIC, SOCIAL, STIRI

Preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat în privinţa proiectului de introducere a limbii maghiare în zona Ţinutului Secuiesc.

„Am făcut săptămâna trecută niște afirmații, dar eu vreau să fiu bine înțeles. Eu nu am niciun fel de probleme cu persoanele de etnie maghiară. Marea majoritate sunt oameni de treabă.
Problema mea este cu politicienii, în special cu cei din PSD care, culmea, au încercat să promoveze legislaţie care priveşte Autonomia. Este surprinzător şi supărător.

Au încercat să se scoată şi au introdus legislaţia în Senat unde au picat-o. Vin dovezi însă că nu a fost o situație singulară. Tacit, în Camera Deputaților, a trecut un cod administrativ în varianta UDMR. Acest cod administrativ prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal. De data aceasta, PSD-ul nu poate spune că nu a știut. Pentru că această inițiativă a trecut prin comisii. După ce am arătat ce se dorește din partea PSD-ului, probabil că vor vota împotrivă. Însă, nu putem să nu vedem cum PSD este în situația de a promova anumite legi care vin să ducă la autonomia Ținutului Secuiesc. Ori asta este constituțional și nu voi tolera apariția unor astfel de legi. » a spus răspicat preşedintele României.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt