Publicat in categoria STIRI

Ploile înregistrate în două zile au afectat 140 de locuințe, opt instituții publice și 21 de străzi, iar pompierii militari au intervenit în 20 de județe, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), citat de Mediafax.

„În cursul zilei și pe timpul nopții, în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 32 de localități din județele Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Satu Mare și Timișoara”, anunță IGSU.

Pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 140 de locuințe, 148 de curți, 94 de beciuri/subsoluri, 106 anexe gospodărești, 8 instituții publice și 21 de străzi.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe două drumuri naționale (DN 7/AR și DN 18/MM), trei drumuri județene (DJ 137, DJ 137A/HR și DJ 411/GR) și este oprit pe un drum județean (DJ 131A/HR).

„O situație deosebită a fost înregistrată în localitatea Urechești din județul Bacău, unde o persoană care a rămas izolată pe o insulă, în apele râului Trotuș, a fost salvată. Un alt caz care a dus la izolarea a 35 de persoane s-a produs în județul Maramureș, localitatea Leordina, unde un podeț a fost rupt de viitură”, arată sursa citată.

Județele cele mai afectate de precipitațiile abundente au fost Argeș, Hunedoara, Ialomița și Maramureș, unde pompierii au intervenit la nivelul a 12 localități.

Până joi la ora 10.00, se află în vigoare o avertizare meteorologică “Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată”, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
Meryl Streep și unul dintre nenumărate ele Oscar-uri