Publicat in categoria ECONOMIE, EVENIMENT, SANATATE, SOCIAL, STIRI, TEHNOLOGIE

Pandemia de coronavirus a resetat şi toate principiile de securitate sanitară, iar firmele au fost nevoite să se adapteze, fie să caute produse sigure din punct de vedere sanitar, fie să le creeze. Este şi cazul a doi antreprenori români care, în scurt timp, au ajuns să aibă contracte şi în Germania.

Asociere pe bază de inteligenţă

Unul dintre antreprenori a cărei firmă se ocupă de organizarea de concerte s-a asociat cu o companie care producea sisteme de securitate.

Rodul inteligenţei lor : proiectarea unui tunel de acces în spaţiile publice.

Produsul a fost deja comandat de nemți și ar putea fi folosit înaintea meciurilor din campionatul de fotbal, atunci când publicul va avea acces.

Accesul în metrou sau la un eveniment sportiv sau cultural de amploare poate fi făcut printr-un astfel de tunel. Senzorii din pereți detectează temperatura, iar la ieșire, persoanele sunt dezinfectate.

Cei cu febra mare sunt identificați și li se blochează accesul.

Ce spun creatorii tunelului ?

Adrian Ionescu: Am montat camera de termoscanare care îți ia temperatura în timp ce intri şi tot ea activează sistemul de sprinkere. Am făcut un software dezvoltat de noi peste povestea asta, iar tehnicianul poate să stea oriunde în lume (și în America, dacă vrea), și poate să monitorizeze sistemul. Câte persoane intră, câte sunt contaminate, poate să vadă inclusiv ce cantitate de substanțe mai are în bazin. Noi ne-am gândit și la niște turnicheți: dacă are febră, nu se deschide”.

Pentru piața din România, prețul este undeva la 40% mai mic decât cel pentru străinătate. Proiectanții s-au gândit să adapteze containerul și pentru temperaturile ridicate din timpul verii.

Dragoș Banu: ”Vom adăuga un modul GPS care va fi conectat în permanență la satelit pentru starea meteo din jurul stației, inclusiv o stație meteo în tunelul de decontaminare, și acela va calibra automat senzorul termic, putem avea temperatură până la 80 de grade”.

Agenția pentru tehnică și tehnologii militare a testat tunelul și a dat un aviz tehnic, iar produsul este acum în faza de patentare la nivel european. Iar cererile nu au întârziat să apară, mai ales că prin pasaj pot trece 3.600 de oameni pe oră și, în funcție de opțiuni, se poate identifica vârsta, sexul, starea de spirit, mai exact gradul de agitație sau chiar eventuale substanțe explozibile.

Dragoș Banu: ”În Liga germană de fotbal există un interes foarte mare pentru produsul nostru. De săptămâna viitoare începem producția pentru Germania, Austria, Elveția. Avem un partener în Orientul Mijlociu, care are deja niște comenzi tot pentru liga de fotbal din Emirate. Sunt în discuții cu guvernul de la Mecca și companii private foarte mari”.

Producătorii au încercat să contacteze și instituții publice sau companii de stat din România, iar răspunsul a fost clasic: „da, suntem foarte interesați, dar o să vă sunăm noi”.

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt