Publicat in categoria SANATATE, SOCIAL, STIRI

Primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, susține că localitatea Bărbuleşti este focar de infecție și reprezintă un pericol pentru orașul pe care îl conduce. Tot în această comună, la începutul lunii, o înmormântare s-a făcut cu zeci de oameni.

Localitatea Bărbulești are, potrivit ultimului recensământ, 5.900 de locuitori, mulți dintre ei plecați în străinătate și reveniți după izbucnirea pandemiei de coronavirus în Europa. Acum, 71 dintre ei sunt internați cu coronavirus, iar alte sute sunt considerați contacte directe și ar trebui să stea în izolare sau carantină. De remarcat că în Bărbulești sunt înregistrate peste un sfert din cazurile de infectare cu Covid -19 din tot județul Ialomița, anunţă stiri.tvr.ro.

Primarul municipiului Urziceni, limitrof comunei Bărbulești, a cerut încă din 24 aprilie guvernului să carantineze comuna, acuzându-i pe locuitorii din comună că nu respectă regulile și aduc virusul în oraș.

Într-o ședință din 27 aprilie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, instituția a decis să nu carantineze localitatea, ci să restricționeze ieșirea locuitorilor din comună la o singură persoană dintr-o familie.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt