Publicat in categoria ECONOMIE, POLITIC, STIRI

O nouă videoconferință cu participarea reprezentanților asociativi ai industriei media, a premierului Ludovic Orban, a vicepremierului Raluca Turcan, precum și a șefului Cancelariei, Ionel Dancă, a pus în discuție proiectul actului normativ pentru campania de informare despre COVID-19, pe care guvernul o va lansa în toate mediile din România.

Televiziunile naționale sunt cele care vor primi cei mai mulți bani de la Guvern, la care se adaugă și bani pentru site-urile afiliate lor, în funcție de audiență, dezvăluie ziarista Brândușa Armanca pe site-ul Radio Europa Liberă, preluată de G4Media.

„Nu vă ascund că sunt supus la presiuni politice, guvernul e acuzat că vrea să cumpere mass-media. Voi sta de vorbă cu partidele pentru a le asigura că nu acesta este scopul”, a declarat Ludovic Orban la încheierea videoconferinței.

Publicitatea, complementară comunicatelor de interes public difuzate în continuare gratuit, va fi plătită în limita a 200 milioane de lei, proporțional cu audiența și categoria, în perioada 1 mai-31 august 2020.

Companiile media pot să se înscrie cu o cerere și o declarație pe proprie răspundere pe o platformă web gestionată de Secretariatul General al Guvernului prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, într-un interval de 5 zile de la lansarea platformei.

Condițiile de eligibilitate sunt să nu aibă datorii la stat, să aibă cel puțin doi angajați cu contracte de muncă sau pe drept de autor, să fi existat cel puțin 6 luni înainte de de instituirea stării de urgență și să continue activitatea pe perioada campaniei, să dovedească dreptul de utilizare a domeniului de internet pentru online, sau să fie recunoscute de CNA în cazul audiovizualului. Sunt excluse mediile publice, organizațiile media finanțate de alte autorități publice sau instituții religioase.

Bugetul total de 200 milioane de lei va fi alocat astfel furnizorilor de servicii media și promovare:

55% pentru televiziuni (8% locale și 47% naționale), 25% pentru publicații online (5% locale și 20% naționale), 12% pentru radio (4% local, 8% național), 5% pentru ziare, reviste, periodice, 2% pentru publicitatea Outdoor, 1% pentru producătorii de conținut ai campaniei.

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt