Publicat in categoria STIRI

Bugetele autorităților locale vor fi mărite cu 312 milioane lei, bani alocați de Guvernul Orban pentru modernizarea, reabilitarea sau dotarea grupurilor sanitare în 375 de unități școlare.

„Prin hotărâre, au fost aprobate cheltuielile de capital prin transfer între bugetul Ministerului Educației și bugetele autorităților locale în sumă de 31 milioane de lei pentru modernizarea, reabilitarea sau dotarea unui număr de 375 de unități școlare în vederea conformării acestora în ceea ce privește grupurile sanitare pentru obținerea autorizațiilor sanitare”, a spus Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, din suma alocată de 31.269.000 de lei, 17.000.000 de lei se vor aloca pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități a 272 de unități de învățământ preuniversitar, finanțate anul trecut.

Alți 14.269.000 de lei sunt destinați terminării lucrărilor de amenajare la grupuri sanitare, precum și asigurării cu utilități a acestora în 103 unități de învățământ.

Alocările bugetare au fost adoptate printr-o hotărâre, potrivit căreia banii se transferă către bugetele locale prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Ulterior, autoritățile locale, pe raza cărora funcționează unitățile de învățământ preuniversitar de stat nominalizate, au obligația de a-și actualiza bugetele locale cu sumele aferente, astfel încât să poată începe procedurile de amenajare a grupurilor sanitare.

Procedurile privind achiziția lucrărilor de investiții, încheierea și derularea contractului de lucrări intră în sarcina autorităților locale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt