Publicat in categoria STIRI

Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu a anunțat la interviurile DIGI24 că, în toamnă, instituția pe care o conduce va începe o campanie de informare în privința tehnologiei 5 G.

Grindeanu a spus că „nu e nimic nou, de fiecare dată când omenirea a făcut un salt tehnologic au existat și asemenea luări de poziție”.

„Când s-a trecut de la locomotivele cu aburi a crescut viteza trenului, mai mare de 40 km/h, dacă o să verificați presa de atunci, erau specialiști care spuneau că la o viteză mai mare de 40 km/h se lichefiază organele. Nu se ajunge în acest stadiu, când putem vorbi de implementarea 5G, fără studii ale OMS, fără impactul pe care l-ar avea acea tehnologie asurpa corpului”, a completat președintele ANCOM.

„Mai era un fake news, acum câteva săptămâni, o lună, cu o antenă la marginea Bucureștiului care a trezit o întreagă emulație că era sub formă de pom. În State există reguli de urbanism în anumite localități, ca acei piloni să aibă o anumită formă care să cadreze cu dezvoltarea urbanistică. Același lucru e și la noi. I-aș asigura pe cei care se gândesc la teorii că lucrurile nu stau așa”, a mai spus el.

„În urmă cu 8 luni am lansat un site monitor-emf.ro, în care poți vedea în timp real radiațiile și nivelul lor în diverse locații. N-a existat în nicio perioadă în acest interval de 8 luni măcar o singură dată să se depășească măcar un sfert din limita admisă”, a completat președintele ANCOM.

„Am avut petiții, s-a lansat în arealul Centrului Vechi un spațiu 5G și am primit o scrisoare prin care spuneau că dacă în acea zona s-a lansat 5G, bărbații în acea zonă își bat mai mult femeile și tot felul de chestiuni din astea. Nu vreau să trimit în derizoriu, de aceea am lansat site-ul respectiv, că lumea să se convingă că nu există efectele”, a completat el.

Sorin Grindeanu a mai anunțat că din toamnă ANCOM va porni o campanie de informare pentru a explica această tehnologie.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt