Publicat in categoria STIRI, TEHNOLOGIE

Agențiile internaționale de presă și marile canale de televiziune au dat o știre care, prin amploarea ei, ar fi fost greu de imaginat cu ceva vreme în urmă: marile corporații și giganții din tehnologie fac front comun și au anunțat donații uriașe către organizațiile dedicate drepturilor omului și combaterii rasismului și nedreptăților sociale.

Tim Cook, CEO Apple, a afirmat că va face mai multe donații unor grupuri, inclusiv Equal Justice Initiative și că va dubla orice donație făcută de salariați. Mark Zuckerberg, CEO Facebook a anunțat în Sunday Post că va dona 10 milioane de dolari diferitelor grupuri care duc această luptă, sumă pe care a anunțat-o si Verizon că o va dona. Intel, în afara donației propriu-zise a anunțat a încuraja angajații să doneze către fundația Black Lives Matter dar și către alte grupări care sunt eligibile criteriilor de selecție ale companiei.

Google, TikTok, Microsoft, Disney, Amazon, HP, toate platformele de videostreaming, dar și Uber, Instagram și multe alte nume sonore din zona marelui business au luat atitudine, au făcut donații și și-au afirmat dorința fermă de a îndrepta lucrurile. Postarea pe Facebook a ultimelor cuvinte rostite de George Floyd, 46 de ani, înainte de a muri, „nu pot să respir” au făcut înconjurul lumii și au determinat reacțiile pe care le știm cu toții. Ofițerul de poliție Derek Chauvin a fost concediat și pus sub acuzare, iar ceilalți trei ofițeri care au asistat la această scenă sunt de asemenea concediați și în investigații.

Satya Nadela, CEO Microsoft, a afirmat că atât în cadrul corporației pe care o conduce, dar și în societate nu mai este loc pentru rasism și ură și că va folosi toate mijloacele pe care I le oferă atât statutul său cât și platformele Microsoft pentru a „amplifica vocile comunității afro americane”. Jeff Bezos – Amazon, a declarat că „ suntem solidari cu comunitatea de culoare în lupta împotriva injustiției sociale și rasismului”.

Este greu de spus unde va duce toată această revoltă și dacă se va schimba ceva cu adevărat și în profunzime cu privire la toate aceste aspecte atât de profunde.

 

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt