Publicat in categoria ADMINISTRATIE, SANATATE, SOCIAL, STIRI

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, 18 mai, că renunță la ideea efectuării de teste pentru depistarea anticorpilor COVID-19 în cabinetele şcolare, după ce cu două zile înainte anunţase că testarea celor 10.000 de voluntari din Bucureşti va avea loc în şcoli.

Respectivele testări ar fi urmat să fie realizate de către personalul medical angajat în reţeaua şcolară din cadrul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

Edilul explică și de ce s-a ajuns la această răsturnare de situație.

„Ce se poate cu succes în întreaga lume, la noi este blocat. Am schimbat de câteva ori locaţiile pentru testare. Fapt inimaginabil, dar real! Am renunţat şi la ideea testării în cabinetele de medicină şcolară, pe care ne angajasem să le dezinfectăm”.

„Oricum, virusul poate fi adus în şcoli de oricine, nu doar de «testaţii lui Firea». Atâta răutate nu am văzut!”, a declarat Firea.

Părinții nu sunt de acord cu Firea

Asociaţiile părinţilor elevilor s-au opus ideii ca testele anti-Covid să se desfăşoare în cabinetele medicale din şcoli, mai ales în condiţiile în care, de la 2 iunie, vor începe cursurile de pregătire a examenelor pentru elevii din clasele terminale (a VIII-a şi a XII-a).

„ Proiectul e bun, în esenţă, până la punctul unde sunt folosite şcolile. Nu suntem de acord cu acest lucru”, a declarat, la Digi 24, Iulian Cristache,

„Am sunat-o pe doamna primar şi am primit asigurări că se va regândi acest proiect, astfel încât şcolile să fie scoase din acest proiect”, a spus Cristache care a precizat că spiritele sunt încinse la nivelul părinţilor, referitor la întoarcerea la şcoală şi la cele două examene (pentru elevii din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a)”.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că există două proiecte distincte şi două tipuri de teste care vor fi desfăşurate în această prerioadă de către autorităţile din subordinea primăriei Municipiului Bucureşti.

Un proiect este cel votat săptămâna trecută, de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, referitor la programul de testare în masă a bucureştenilor, unde vor fi testaţi 11.000 de voluntari bucureşteni. Pentru acest proiect, a spus Firea, „nu este nevoie de intrarea în şcoli, pentru că am realizat acorduri de parteneriat cu spitale de stat şi clinici private”.

Al doilea proiect este cel legat de testarea de anticorpi, iniţiat de Institutul Matei Balş şi unde 10.500 de bucureşteni vor fi selectaţi prin eşantion de către specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică.

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt