Publicat in categoria INTERNATIONAL, STIRI

Pakistaneza Malala Yousafzai, împușcată în cap de talibani în 2012, la întoarcerea de la şcoală, şi-a anunţat “bucuria şi recunoştinţa” la absolvirea Universităţii Oxford din Regatul Unit, informează vineri agenţia AFP, preluată de Agerpres.

Malala a fost admisă la prestigioasa universitate în 2017, după ce a urmat cursurile unui liceu din Birmingham. Ea s-a refugiat împreună cu familia în acest oraş din centrul Angliei în 2012, după ce a fost rănită grav de talibani.

Malala şi-a început lupta în 2007, când talibanii şi-au impus legea în valea Swat, o regiune turistică până atunci paşnică. La 11 ani, această fiică a unui director de şcoală şi a unei mame fără studii, scria pe un blog BBC în urdu, limba naţională. Sub pseudonimul Gul Makai, ea a descris mediul dominat de frică din valea sa natală. Malala a câştigat notorietate, iar talibanii au decis să o elimine, acuzând-o de “propagandă occidentală”.

Pentru lupta ei Malala a fost recompensată cu Premiul Nobel pentru Pace pe când avea 17 ani.

“Este greu să-mi exprim bucuria şi recunoştinţa acum când am obţinut diploma în filosofie, politică şi economie la Oxford”, a scris tânăra de 22 de ani pe Twitter. Mesajul său este însoţit de fotografii, dintre care una o prezintă sărbătorind absolvirea împreună cu rudele adunate în jurul unui tort.”Nu ştiu ce se va întâmpla în continuare. Deocamdată, vor fi Netflix, lectură şi somn”, a adăugat tânăra.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt