Publicat in categoria CULTURĂ, STIRI

Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) propun o selecție generoasă de cinema italian, în secțiunea Focus Italia, dar și o celebrare a unuia dintre cei mai influenți cineaști din istorie, Federico Fellini, la 100 de ani de la nașterea sa, în 20 ianuarie 1920, la Rimini.

“Close-up Federico Fellini” prezintă opt dintre filmele sale, multe dintre ele restaurate digital: I Vitelloni, La Dolce Vita, 8 ½, Giulietta degli spiriti, Roma, Amarcord, E la nave va, La voce della luna.

„Maestru al fanteziei, memoriei și dorinței, Fellini a lăsat în urmă peste 20 de filme flamboiante, impresionante vizual și traversate de o melancolie inconfundabilă. Contribuția unică la cinematografia mondială i-a fost răsplătită cu statuete onorifice la Cannes, Veneția și premiile Oscar”, au spus organizatorii TIFF.

În cadrul secțiunii Focus Italia vor fi prezentate „Il traditore”, noul film al lui Marco Bellocchio, „Favolacce”, de Damiano și Fabio D’Innocenzo, „Simple Woman”, regizat de Chiara Malta, „Martin Eden”, al regizorului Pietro Marcello, „Sole”, debutul lui Carlo Sironi, și „Vivere”, regizat de Francesca Archibugi.

Cea de-a 19 ediție a TIFF va avea loc la Cluj-Napoca între 31 iulie și 9 august

Foto: Secvență din filmul La Dolce Vita cu Marcello Mastroiani și Anita Ekberg

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt