Publicat in categoria CULTURĂ, DIVERTISMENT, STIRI

Așa cum era de așteptat, ediția din acest an a Eurovison nu a mai avut loc. Urma să fie găzduită la Rotterdam, în Olanda, această țară câștigând anul trecut competiția.

Totuși, organizatorii, s-au gândit să transforme Eurovision dintr-o competiție între țări în ceva care să unească Europa având în vedere inamicul comun numit Coronavirus. Deci, în loc să privim o competiție între 41 de artiști din toate țările, organizatorii au creat un show pe care l-au intitulat „Eurovision: Europe Shine a Light” , adică Europa strălucește de lumină sau o lumină, show care a fost transmis în peste de 40 de țări. Centrul multifunctional din Rotterdam, Ahoy, va găzdui competiția de anul viitor, acum fiind transformat într-un spital pentru pacienții Covid19.

Show-ul de sâmbătă seara a reunit diferiți artiști din țările care au participat de-a lungul vremii la Eurovision, și care au cântat (desigur de pe platforme virtuale) cântecul din 1997, care a și câștigat în acel an concursul, „Love Shine a Light”, iar Johnny Logan a interpretat „What’s another year” care a fost invingător în 1980.

Eurovision a început timid în 1956, și, în timp a trecut prin multe faze. De la o emblemă muzicală a Europei, dincolo de ideologii, la acuze de kitch, implicări politice, aranjamente de culise. Totuși, show-ul a rezistat și circa 200 de milioane de telespectatori l-au vizionat de fiecare data.

Au fost de asemenea cântate fragmente din cântecele care urmau să fie anul aceasta în competiție. Desigur că unul dintre momentele frumoase în cadrul showului virtual a fost intervenția lui Bjorn Ulvaeus, ABBA, care a adus un omagiu acestui concurs European care, în 1974 cu cântecul Waterloo a catapultat grupul ABBA către imensul succes pe care l-a avut apoi. De fapt, telespectatorii BBC au votat în noaptea de sâmbătă Waterloo ca fiind cel mai bun cântec de la Eurovision. Mă rog, aici mai bănuim și o legătură mai strânsă a istoriei Marii Britanii fix cu această faimoasă bătălie.

 

 

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt