Publicat in categoria SANATATE, SOCIAL, SPORT, STIRI

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat, marți, relaxarea măsurilor restrictive în privința sporturilor individuale care se practică în aer liber, precum și pentru antrenamentele sportivilor profesioniști.

Dar, există 4 etape pe care trebuie să le parcurgă un club: etapa 1: pregătirea preliminară; etapa II: sesiuni de pregătire individuală; etapa III: sesiuni de pregătire în grupuri mici; etapa IV: sesiuni de pregătire colectivă comună.

Pentru ca sportivii, împreună cu antrenorii și medicii, să-și reia antrenamentele, trebuie să stea 14 zile în izolare totală, înainte de cantonament. La ieșirea din izolare, aceștia trebuie testați pentru COVID-19. Doar cei cu rezultatul negativ vor fi admiși în bazele de cantonament. Plata acestor teste trebuie asigurată de fiecare club sau federație sportivă. Sportivii vor fi asistați de medici pe perioada acestor cantonamente. Pot fi medicii clubului sau medici angajați strict pentru această perioadă de pandemie.

Servirea mesei se va face în regim de room service, preferabil în ambalaje de unică folosință. Deci nu se va face în sistem cantină sau restaurant. Se va evita pe cât posibil contactul între personalul din servire, personalul din bucătărie și sportivi”, a mai spus Ionuț Stroe.

Ministrul a precizat şi că transportul către cantonament se va face cu automobilul propriu, eventual, fără opriri pe traseu.

Ministrul a ținut să specific clar faptul că aceste măsuri NU vizează reluarea competițiilor sportive.

În privința sporturilor individuale, vă pot spune că propunerea noastră pentru Institutul Național de Sănătate Publică se aplică unor structuri sportive și unor sporturi care desfășoară activități în zona alpinismului, atletismului, automobilismului, caiacul, canotajul, ciclismul, echitația, golful, cartingul, motociclismul, planorismul, tenisul, tir cu arcul, tirul sportiv, iahtingul și așa mai departe.– a declarat ministrul Sportului.

Stroe a precizat că sunt măsuri generale ”ușor de înțeles” și ”ușor de aplicat” după data de 15 mai, iar aceste măsuri țin de respectarea distanței între persoane și respectarea unor măsuri de igienă.

Astăzi nu vom vorbi de reluarea competițiilor, ci vom vorbi doar de faza de pregătire. Cum spunea și președintele, pentru moment, bazele și sălile sportive nu se vor redeschide. Bineînțeles, pentru cei care își doresc a practica, își doresc a face alergări, exerciții fizice în aer liber, vor putea face în grupuri nu mai mari de 3 persoane.”, a mai spus ministrul Sportului.

În ceea ce privește reluarea activităților sportive, Stroe a afirmat că decizia ar putea fi luată în 2-3 săptămâni, în funcție de evoluția pandemiei de Covid-19 în România.

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt