Publicat in categoria ÎNVĂȚĂMÂNT, SOCIAL, STIRI

O învățătoare din Mehedinți a făcut posibilă școala pe internet pentru toți elevii de clasa a II-a din comuna Eșelnița, relatează Digi24. Luna trecută, un singur elev avea tabletă. Acum, au toți cei 21 de copii, care participă la cursurile online. Mai mult de jumătate dintre elevii din clasa Elisabetei Păcuraru provin din familii defavorizate, iar învățătoarea a mers din casă în casă pentru a le duce copiilor tablete de care a făcut rost singură, fără ajutor de la autorități.

În martie, când a început școala de acasă, un singur elev din clasă avea tabletă. Dintre ceilalți 21 de copii, unii nu aveau nici măcar telefoane proprii și își așteptau părinții pentru a putea trimite învățătoarei ceea ce lucraseră. Astăzi, toți elevii din clasa a II-a de la școala din comuna Eșelnița, județul Mehedinți, au tablete conectate la internet și pot participa la cursurile online.

Învățătoarea a mers acasă la fiecare dintre copii pentru le da tabletele și a petrecut o vreme alături de ei pentru a le explica cum funcționează și cum să se conecteze.

Cum a făcut rost de tablete? O parte printr-o fundație, o altă parte prin inițiativa unor oameni simpli, care au făcut o campanie de strângere de fonduri și au putut strânge banii pentru încă nouă tablete într-o singură seară, a povestit învățătoarea.

Ea spune că atunci când le-a dus tabletele copiilor, unii au crezut că vine să le aducă dulciuri. Acum, copiii sunt atât de încântați, încât nu se mai despart de ele și unii chiar dorm cu ele sub pernă, a povestit Elisabeta Păcuraru.

Întâlnirea video din fiecare zi presupune 2-3 sesiuni și fiecare sesiune este dedicată unei singure discipline, fie română, fie matematică. Învățătoarea discută cu elevii temele pe care le-au avut și unde au întâmpinat dificultăți și lucrează cu ei noi teste.

Cu toate acestea, Elisabeta Păcuraru spune că îi lipsesc orele de la clasă și apropierea fizică a copiilor, care obișnuiau să o îmbrățișeze de câte ori veneau dimineața la școală. Într-una din zilele acestea, la o lecție online, un copil i-a declarat brusc: „Doamna, eu vă iubesc!” – a povestit învățătoarea, mărturisind că vorbele au mișcat-o mult.

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt