Publicat in categoria SANATATE, STIRI

Sindicaliștii de la serviciile de ambulanță se plâng că sunt discriminați la acordarea stimulentului de 2.500 de lei dat de guvern personalului medical care are contact direct cu pacienții infectați cu coronavirus. Sindicaliștii cer ministrului Sănătății și secretarului de stat Raed Arafat să intervină pentru clarificarea situației.

Reprezentanții ambulanțierilor susțin că modul în care se alcătuiesc listele cu angajații care au dreptul la stimulentul de 2.500 lei este neclar și nu toți cei care merită această „primă” ajung să o și primesască.

„Conducerea FNS ”Ambulanța”​ a solicitat în scris ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru și secretarului de stat, dr. Raed Arafat, intervenția de urgență în calitatea pe care o au, pentru ca​ personalul operativ de intervenție din Serviciile Publice de Ambulanță, care desfășoară activitatea în teren, să beneficieze de stimulentul de risc prevăzut în OUG nr. 43/2020 pe perioada Stării de urgență decretată în luptă cu virusul COVID -19.

Potrivit datelor centralizate de FNS „Ambulanța”, până acum 242 de angajați ai serviciilor de ambulanță, medici, asistenți,ambulanțieri, au fost infectați cu coronavirus.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt