Publicat in categoria METEO, SANATATE, STIRI

Premierul Ludovic Orban a vizitat, miercuri, Uzina de produse speciale Dragomirești, județul Dâmbovița, unde se produc măşti de protecţie. Premierul a prezentat noile măști produse în fabrica de la Dragomirești și a precizat că materialul utilizat, care are are grad de protecție 99,8%,  a fost testat în Belgia.

Orban a anunțat că intră în fabricație la Dragomirești și măștile chirurgicale, iar în cazul acestora, materialul care este utilizat oferă protecție de aproape 80%. Șeful executivului a declarat că la Dragomirești au fost achiziționate utilaje care permit producția măștilor în sistem automatizat cu o capacitate de producție de zilnică de 70.000 – 75.000 de măşti FFP 3 şi între 300.000 – 350.000 de măşti chirurgicale.

Premierul a anunțat că sunt și alte companii care au solicitat autorizarea pentru producția de măști și alte echipamente de protecție. Astfel, 9 companii au fost deja autorizate pentru producția de măști.

Ludovic Orban a declarat că există un proiect privat susținut de guvern pentru a produce în România material necesar pentru măști. În acest moment, toate măștile produse în România utilizează material din import, mai ales din China, cel mai mare producător de astfel de materiale.

Premierul a spus că preţul acestor măşti va fi “unul competitiv”. În ceea ce privește producția de combinezoane, șeful executivului a arătat că au fost autorizate 19 companii, dar a subliniat că încă nu producem în România stratul protector.

« Aveți încredere în calitatea produselor », a spus premierul, în finalul declarațiilor făcute la Dragomirești.

Reamintim că, purtarea măștilor va fi obligatorie în spațiile publice închise din 15 mai.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt