Publicat in categoria AGRICULTURĂ, ECONOMIE, SOCIAL, STIRI

Fostul ministru PSD al Agriculturii, Petre Daea, atras mai multe semnale de alarmă, după o videoconferinţă cu fermieri şi reprezentanţi ai industriei alimentare, scrie ştiripesurse.ro

Daea a spus că, din cauza secetei, foarte multe suprafeţe sunt calamitate în proporţie de 100% şi că momentul critic nu e departe.

“ Vrem să modificăm legea în Parlament astfel încât să dăm posibilitatea fermierilor să ia apa din orice sursă posibilă, că se numeşte Jiu, Olt, Prut, Siret, că e Arieş, Criş, Ialomiţa sau Dunăre, se ia de la sursa şi energia folosită pentru pomparea apei, costul să fie subvenţionat.

Fermierii au cerut să se urgenteze determinarea pierderilor la faţa locului, fermierii aşteaptă şi nu pot lua o decizie pentru că nu sunt întocmite documentele de constatare şi dacă ar purcede la o anumită soluţie întorcând suprafeţele respective, nu ar mai putea beneficia de sprijnul de la APIA. “

Referitor la ştirile care circulă în legătură cu incapacitatea României de a oferi pâine cetăţenilor săi, Petre Daea a declarant:

« Am văzut foarte multe date total eronate, se vorbeşte de un necesar al ţării , niciuna din cifre nu este adevărată. România are un necesar mult mai mare. Din grâul recoltat folosim la consumul uman, la consumul animal cu destinaţie furaje, în industrie (amidon, alcool etilic) şi se consumă şi pentru sămânţă.”, a precizat Petre Daea.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt