Publicat in categoria ECONOMIE, SANATATE, SOCIAL, STIRI, TRANSPORTURI, TURISM

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, spune că la Bruxelles se lucrează la un set de măsuri care să fie aplicate în transporturi după ridicarea restricțiilor.

Aceste măsuri se referă la siguranța practică, atât a călătorului, cât și a lucrătorilor din transporturi, la reluarea transportului de pasageri prin diversele moduri: aerian, autobuze, trenuri, cu ferryboat-ul și așa mai departe.

« Aceste măsuri trebuie să fie proporționate și nediscriminatorii și, cumva, flexibile. Trebuie să lăsăm o marjă de libertate în organizarea acestor lucruri Nu vrem să fim, de pildă, foarte prescriptivi când vom spune ce trebuie făcut pentru a asigura o oarecare distanțare socială în interiorul avioanelor. Ne putem imagina împreună că trebuie să luăm în calcul un risc acceptabil în momentul în care călătorim. Nu pot exista măsuri ca să fii sută la sută în siguranță. », a spus comisarul european pentru transporturi.

La nivel european se vor face recomandări, a spus Adina Vălean.

« Noi vom face recomandări. Sunt companii aeriene care sunt mai progresiste, în sensul în care își imaginează deja cum ar putea organiza așezarea pasagerilor într-un mod cât mai safe, alții care-și doresc ca riscurile pe care și le asumă pasagerii să fie de la bun început înțelese, sigur minimalizate, dar care să nu afecteze foarte mult viabilitatea economică a zborului.

Aici lucrăm împreună cu industria ca să vedem care sunt recomandările de bază pe care le facem. Sigur că purtarea unei măști în avion este o măsură de protecție pentru tine și pentru ceilalți foarte importantă, dar organizarea distanțării în interiorul avionului rămâne în momentul de față problematică și încă mai lucrăm la ea. «

Referitor la certificatele de sănătate pe care Grecia ar putea să le introducă, Adina Vălean a spus că la Bruxelles se recomandă «  măsuri minimale cum ar fi evaluarea temperaturii sau a stării generale a pasagerilor sau eventual o declarație proprie că nu are simptome evidente de îmbolnăvire, dar mai mult decât atât nu cred că este util. ».

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, le recomandă pasagerilor care nu-și pot banii de la companiile aeriene pentru zborurile neefectuate din cauza pandemiei să se adreseze instituțiilor de protecție a drepturilor consumatorului. Adina Vălean mai spune că există companii aeriene care „deși știau că urmează o criză de lichiditate au avut grijă ca în martie să plătească dividende acționarilor, pentru ca ulterior să se plângă de lipsa lichidităților”.

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt