Publicat in categoria SANATATE, STIRI

În ședința Consiliul General al Municipiului București care a avut loc la Primăria Capitalei, consilierii au aprobat ca 3.000 de persoane, între care farmaciști, sportivi, curieri sau ziariști, expuse contaminării cu SARS-Cov-2 să fie testate, în Capitală, printr-un proiect ( „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”) propus de primarul general Gabriela Firea.

„Prin acest proiect testam gratuit 3.000 de persoane expuse la contaminare cu Sars-Cov2: farmaciști, sportivi, ziariști, angajați ai magazinelor și teraselor, curierilor. Dorim să limitam răspândirea noului virus în rândul acestor categorii de angajați și al celor cu care intră în contact zi de zi”, a spus Gabriela Firea.

Pentru fiecare test PCR standard Primăria Capitalei va deconta prin ASSMB suma de 200 de lei, către unitățile sanitare publice și/sau private afiliate în cadrul proiectului.

Proiectul se va derula pe parcursul anului 2020, iar bugetul total este de 633.000 lei, fiind eligibili cei care nu se află în categoriile definițiilor de caz, așa cum sunt acestea stabilite prin metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de INSP.

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt