Publicat in categoria SANATATE, SOCIAL, STIRI

La mănăstirea Putna, din județul Suceava, 31 de călugări au fost diagnosticați cu COVID-19 și au fost internați în spital, în noaptea de joi spre vineri în Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean din Suceava, după au fost diagnosticați cu coronavirus.

Depistarea persoanelor infectate s-a făcut după ce 104 angajaţi şi călugări au fost testați pentru COVID-19.

Semnalul de alarmă a fost tras în urmă cu o săptămână, când un bărbat care locuia în mănăstire a fost depistat cu SARS COV-2 și a decedat. Iar pe 5 mai un călugăr de la Putna, în vârstă de 52 de ani, infectat, a fost transferat de urgență cu elicopterul  la Institutul Matei Balș din Capitală, pentru că era în stare gravă.

Ancheta epidemiologică și testele efectuate au scos la iveală un număr mult mai mare de infectări în mănăstire.

Călugării depistați pozitiv sunt asimptomatici.

Reamintim că ÎPS Pimen este internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București de pe 20 aprilie, după ce a fost confirmat cu COVID-19. ÎPS Pimen este în continuare intubat și ventilat mecanic după ce tratamentele „revoluționare” la care a fost supus nu au dat rezultate.

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a primit un tratament revoluționar pentru COVID-19: filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților ar fi primit acest tratament alături de alți 20 de pacienți români aflați în stare critică,

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt