Publicat in categoria SANATATE, SOCIAL, STIRI

Coronavirusul duce și la despărțirea soților, nu doar la afectarea sănătății. Este cazul unuia dintre cele mai frumoase cupluri din România, format din omul de afaceri Viorel Cataramă și medicul Adina Alberts, scrie Q Magazine.

Cei doi au viziuni diferite asupra COVID-19 și asupra efectelor virusului SARS-Cov-2. Cataramă a decis să se lase infectat, în mod voluntar, cu Covid-19 pentru a arăta tuturor că nu este o boală mortală și că măsurile luate în numele acestuia sunt fără suport. Gândirea lui este, evident, una liberală, focusată mai mult pe consecințele economice ale unei țări paralizată, închisă în casă, care duce la prăbușirea afacerilor.

De partea cealaltă, odată cu depunerea jurământului lui Hipocrate, Adina Alberts este întâi de toate medic și consideră că este responsabilă pentru sănătatea celor din jur, argumentând că virusul cu care ne luptăm acum este „un inamic necunoscut” despre care nu avem încă toate datele medicale necesare.

Diferența de opinii a dus la decizia medicului de a părăsi domiciliul conjugal, pentru o perioadă, împreună cu fiica sa, și a-l lăsa singur pe Viorel Cataramă în „experimentul ”său.

Ea a explicat totul în postarea făcută pe Facebook:„De zece ani merg braț la braț cu un om puternic. Eu, Adina Alberts sunt medic. El, Viorel Cataramă este economist. Împreună suntem o familie unită, dar separat suntem produsul profesional al multor ani investiți în domeniile pe care ni le-am ales. Eu cu convingerile, motivațiile și aspirațiile proprii. El cu certitudinile și deciziile lui. În orice familie există divergențe de opinie. Și consider că trebuie să avem înțelegere față de partener, să încercam să respectăm voința acestuia chiar dacă suntem total împotriva demersului ales. Ați auzit probabil că Viorel Cataramă dorește să se infecteze cu COVID-19 pentru a arăta tuturor că „am făcut din țânțar, armăsar”. Eu sunt total împotriva unei astfel de abordări. Încă nu ne cunoaștem îndeajuns inamicul. Încă nu avem definit un medicament eficace. Este ceva nou, perfid, instabil. Riscul e prea mare. Chiar dacă cercetările mele frenetice în a găsi, de fapt în a intui soluții rapide anti-Covid, m-au condus către niște descoperiri surprinzătoare care m-au făcut să mă întreb dacă lumea medicală mondială chiar „e sănătoasă la cap” (dacă îmi permiteți un limbaj colocvial) și, chiar dacă toți am început să simțim că parcă ceva nu este în regulă cu această pauză mondială impusă, totuși cred că noi nu trebuie să fim subiecți în astfel de experimente.

Ca medic, am văzut coronavirusul ca o amenințare asupra oamenilor – pe care am jurat să-i protejez și să-i ajut.

Viorel Cataramă a ales să privească pandemia de SARS-CoV-2 ca o amenințare asupra economiei.
Și vrea să dovedească tuturor că are dreptate supunându-se unui experiment riscant. Așa că drumurile noastre se despart pentru o perioadă. Știu că ne va fi foarte greu, dar nu pot trece peste menirea mea de medic, de mamă și de fiică.

O perioadă mă voi muta de acasă, împreună cu fetița noastră, astfel încât să nu ne expunem acestui virus.
Determinarea lui de a demonstra că poporul român nu merită să primească „marea foamete” cu brațele deschise l-a făcut să ia această decizie.
Cu sufletul îndoit, îi admir acest simț al dreptății.”, a spus medicul estetician Adina Alberts.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt