Publicat in categoria SOCIAL, STIRI

Agenția pentru sănătatea sexuală și reproductivă a Națiunilor Unite (UNFPA) trage un serios semnal de alarmă în privinţa măsurilor restrictive în vremea pandemiei de COVID-19.

Astfel, din cauza întreruperilor din lanţul de aprovizionare 47 de milioane de femei din ţări sărace şi în curs de dezvoltare pot rămâne fără contraceptive moderne, a declarat Agenţia.

Analiza arată de asemenea că şase luni de măsuri restrictive ar putea rezulta într-un număr suplimentar de 31 de milioane de  de violenţă domestică în condiţiile în care femeile sunt nevoite să rămână în case pentru perioade lungi de timp.

Întârzieri în programele pentru stoparea mutilării genitale (FGM) şi căsătoriei între copii din cauza pandemiei ar putea rezulta în două milioane de noi  de FGM şi alte 13 milioane de căsătorii între copii în următorul deceniu care altfel ar fi putut fi prevenite, conform UNFPA.

În timp ce cifrele sunt stabilite cu aproximaţie, acestea arată „impactul catastrofal pe care COVID-19 l-ar putea avea în curând asupra femeilor şi fetelor la nivel global”, a declarat directorul executiv al UNFPA, dr. Natalia Kanem, într-un comunicat de presă.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt