Publicat in categoria STIRI

Conducătorul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat că toate pensiile speciale vor fi impozitate, unele chiar și cu 85%.

„Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar vom acționa și mâine (joi – n.r.) în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari”, a declarat Florin Roman, preluat de Mediafax.

El a spus că PNL a susținut întotdeauna principiul contributivității, că „un pensionar nu poate fi mai special decât altul”.

„Amendamentul depus obligă PSD sa rupă frăția cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respecta deciziile Curții Constituționale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astăzi se mai îndeplinește o promisiune a PNL făcută în perioada camapaniei electorale, când am promis oamenilor echitate socială și tăierea pensiilor speciale”, a conchis deputatul liberal.

Deputații vor lua o decizie privind impozitarea pensiilor speciale, după ce plenul Camerei Deputaților a decis retrimiterea mai multor proiecte privind acest subiect la Comisia de buget pentru raport și votarea acestuia în cursul ședinței de miercuri.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt