Publicat in categoria SOCIAL, STIRI

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat astăzi ca locuitorii orașului să primească bani de la bugetul local pentru plata serviciilor oferite de bone.

Potrivit metodologiei aprobate, pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă clujenii care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie.

Ajutorul financiar se acordă lunar pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, în funcție de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie.

„Până la un venit de 2.100 lei se acordă 710 lei, de la 2.101 lei până la 2.500 lei suma de 550 lei, de la 2.501 lei până la 3.000 lei suma de 390 lei iar de la 3.001 lei până la 3.500 lei un ajutor de 250 lei”, au spus reprezentanții Primăriei clujene.

Primarul Emil Boc a declarat că este pregătită o sumă de 500.000 de lei pentru acest proiect, care poate fi suplimentată dacă va fi cazul.

„Suntem, cu siguranță, prima primărie din România care adoptă în Consiliul Local o astfel de hotărîre pentru plata bonelor. Sprijinul financiar vine din banii clujenilor, din taxe și impozite locale, pentru părinții cu venituri mai mici, pentru a-și putea angaja bone”, a spus Boc.

Măsura a fost luată deoarece la nivelul orașului, se înregistrează o creștere a cererilor de locuri în creșe care depășește capacitatea fizică de suplimentare a acestora.

În cele 16 creșe din Cluj-Napoca au fost anul trecut un număr de 674 locuri libere pentru care s-au înregistrat 1641 de cereri.

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt