Publicat in categoria STIRI

Guvernul acordă sprijin pentru realizarea la Mănăstirea Dealu a unui centru de recuperare a militarilor români întorşi din teatrele de operaţii, scrie Agerpres, citând-o pe Raluca Turcan, vicepremier al Guvernului Orban.

Iniţiativa construirii acestui centru aparţine Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din România deoarece la Mănăstirea Dealu din Târgovişte există un amplasament al unui fost spital.

“Din secunda în care am primit din partea asociaţiei acest proiect am spus da şi ministrul Fondurilor Europene, care până acum a realizat şi a sprijinit România cu atragere de 2,6 miliarde de euro de la preluarea guvernării, în baza politicii pe care noi am aplicat-o, de flexibilitate între axele de finanţare, astfel încât să putem muta bani de pe axe nefolosite pe axe unde există proiecte de finanţare, a decis să discute foarte îndeaproape cu ministrul Apărării, astfel încât acest vis preaslăvit de mulţi politicieni până acum să devină realitate. Colegii mei şi echipa din care fac parte sunt genul de oameni care fac şi vorbesc mai puţin. Îmi doresc ca, odată cu începutul exerciţiului financiar viitor, acest proiect să devină unul copt, fezabil, astfel încât să intre la finanţare, în câţiva ani acest centru să devină funcţional”, a spus Raluca Turcan.

Pentru realizarea investiţiei urmează să fie accesaţi bani europeni, în următorul exerciţiu financiar. La acest moment, sunt două clădiri ce au nevoie de reabilitare şi dotare, iar terenul este de circa 102.000 de metri pătraţi. Dreptul de folosinţă acordat Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din România a fost dat pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii. Condiţia este ca în cinci ani de la data preluării în folosinţă a imobilelor să se realizeze investiţia.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt