Publicat in categoria BUCUREȘTI, CULTURĂ, SANATATE, SOCIAL, STIRI

Începând de sâmbătă, 23 mai 2020, Bucureștiul va avea, pe durata weekend-urilor, 7 zone pietonale.

Propunerea inițială pentru Grădina Icoanei și Grădina Ioanid a fost extinsă și în alte zone din centrul Capitalei, ceea ce creează un precedent important pentru a experimenta, alături de comunitățile și grupurile civice, pietonalizări și în alte cartiere din București în colaborare cu autoritățile locale.

Aşa cum a anunţat Primăria Generală a Capitalei, „Străzi deschise” este un proiect de lărgire a spațiilor de recreere și promenadă din capitală, prin pietonalizări temporare.

Cele 7 zone pietonale vor fi dedicate plimbărilor și activităților fizice, fără posibilitatea organizării de activități artistice, comerț ambulant sau alte activități ce intră în contradicție cu regulile de distanțare fizică impuse de epidemia COVID-19.

Pietonalizarea celor 7 zone se va face pe o perioadă nedeterminată în zilele de sâmbătă și duminică. Accesul auto al rezidenților în această perioadă va fi posibil, cu limitarea vitezei la 10km/h.

O consecință a proiectului va fi sprijinirea micilor antreprenori care au afaceri în zonele pietonale și care pot adapta soluții take-away, fiind obligați să respecte toate reglementările impuse de starea de alertă și regulile de distanțare fizică.

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt