Publicat in categoria ECONOMIE, POLITIC, SANATATE, SOCIAL, STIRI

După semnarea contractelor de finanţare pentru spitalele din Iaşi şi Cluj, joi, a fost semnat, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanţare din bani europeni pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova în valoare de peste 2,85 miliarde de lei.

Anunţul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan care a precizat că “Valoarea totală a contractului semnat azi este de peste 2,85 miliarde de lei, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni. Unitatea medicală va cuprinde un complex de construcţii cu 7 nivele, va avea 807 paturi, 19 săli de operaţie şi va fi construită în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în 7 centre, printre care şi un centru de tratament pentru cancer destinat pacienţilor din regiunea sud-vest, cu toate dotările necesare, dar şi un centru combinat pentru mamă şi copil, cu 100 de paturi pentru adulţi şi copii, într-o clădire cu intrare separată”, a scris Turcan, pe Facebook.

Ea a adăugat că Guvernul a reuşit deblocarea celui mai amplu proiect din domeniul sănătăţii cu finanţare europeană – construirea spitalelor regionale.

Turcan a amintit că, de la preluarea guvernării, au fost semnate contractele de finanţare şi pentru spitalele regionale din Iaşi şi Cluj.

“Investiţiile masive în spitale vor continua, mai ales că, din exerciţiul financiar următor, vom avea pentru prima dată un Program Operaţional de Sănătate cu o alocare de 4,5 miliarde de euro”, a completat vicepremierul.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt