Publicat in categoria SANATATE, SOCIAL, STIRI

Locuitorii din cartierul timișorean Blașcovici sunt nemulțumiți că Ministerul Apărării Naţionale ridică un spital de campanie în apropierea caselor lor, transmite publicația Expres de Banat. Ei și-au exprimat punctul de vedere printr-o scrisoare deschisă în care cer mutarea spitalului.

Timişorenii spun că amplasarea unității sanitare nu ar trebui să se facă într-o zonă în care locuiesc multe persoane în vârstă. Oamenii mai spun că, în alte orașe ale lumii, aceste spitale se construiesc la periferie și că decizia luată de autoritățile din România va crește riscul de îmbolnăvire a timișorenilor. Cetățenii le cer autorităților să analizeze problema și să mute spitalul într-un spaţiu aflat departe de zonele locuite.

Spitalul de campanie pe care Ministerul Apărării Naţionale a început să-l construiască pe 22 aprilie va avea o capacitate de 56 de locuri, dintre care patru destinate cazurilor care trebuie tratate în secții de Anestezie și Terapie Intensivă. Va cuprinde și unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și o zonă de decontaminare. În locație va fi ridicată și o tabără de carantinare cu o capacitate de 120 de locuri.

Spitalul va funcționa ca secție de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2, se mai arată în comunicatul MApN.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt